Pages

Thursday, July 15, 2010

R.I.P. Mădălina Manole!


Mădălina Manole
A fost una dintre adevăratele voci ale României. Întodeauna a fost la înălţime şi nu s-a lăsat influenţată de timp, păstrându-şi întodeauna propiul ei stil de muzică şi de promovare. Nu a fost una din acele artiste care pentru a fi „la modă” s-a lăsat dezbrăcată sau exploatată.
În schimb nu a mai avut aceeaşi încredere în ea în ultima perioadă, încredere că va putea să revină în forţă şi că va putea concura cu artistele din prezent, datorită decenţei acesteia. Dar oamenii o vor iubi întodeauna pentru ce a lăsat moştenire lumii, cântecele ei
Dumnezeu să o odihnească
Biografie
Mădălina Manole, născută Magdalena - Anca Manole, pe 14 iulie 1967, în Vălenii de Munte, judeţul Prahova a fost o solistă vocală, compozitoare şi instrumentistă română.

A moştenit pasiunea pentru muzocă de la mama sa, care era cântăreaţă de muzică populară. Încă din copilărie a început să cânte la chitară, iar în adolescenţă a început să cânte în duet cu Ştefăniţă Ghiţă, duet numit „Alfa şi Beta”.
Cariera a început-o din anul 1982, când avea doar 15 ani. După aceasta a început să colaboreye cu diverţi artisti
În 1989, Dan Dorofeti îi oferă piesa „Pentru noi nu poate fi alt cer”, care apare pe coloana sonoră a filmului „Nelu”, regizată de Dan Doroftei. În acest film joacă si Mădălina primul ei rol.
În anul 1991, obţine discul de aur pentru albumul „Fată dragă”. Tot în acelaşi an ia fiinţă Fan-clubul naţional Mădălina Manole condus de studenţii Ciprian Antochi şi Claudia Panaite. Fan-clubul are 25 de filiale în ţară.
Susţine turnee în diverse ţări precum Statele Unite, Canada, Austria, Belgia, Germania, Franţa. După albumul „Fată dragă”, Mădălina Manole primeşte alte două discuri de aur pentru vânzări de două milioane de unităţi. Revista „Billboard” a semnalat în acel moment performanţa artistei.
În anul 1993 este desemnată cea mai bună artistă pop în clasamentele realizate de Radio Contact, fapt care-i aduce o invitaţie la Bruxelles unde filmează în studiourile societăţii belgiene Radio Contact videoclipul pentru piesa „Să nu mă minţi”. Revista „7 Extra” o apreciază drept „Patricia Kaas a României”.
Artista cântă în deschiderea unor formaţii precum Whigfield 1995) sau Los del Rio (1996).
În anul 2000, obţine distincţii pentru cea mai bună interpretă pop şi cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România şi respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România. În acelaşi an, albumul „Dulce de tot” este apreciat ca cel mai bun album pop de către Radio România Actualităţi.Cântareaţa Mădălina Manole a devenit mamică, pe 9 iunie 2009. Vedeta în vârstă de 42 de ani a adus pe lume un băieţel de 2.600 g şi 56 de cm, cu două săptămâni mai devreme decât trebuia. La începutul lunii octombrie 2009, "Fata cu părul de foc" s-a căsătorit cu iubitul ei - Mircea Petru - şi l-a botezat pe fiul ei - Petru Jr.Mădălina a fost căsătorită şi cu compozitorul Şerban Georgescu, cu 15 ani mai în vârstă decât ea. Dupa divorţ, Mădălina Manole a declarat că "erau momente din zi în care îl adoram şi alte momente în care l-aş fi împuşcat".
Mădădlina Manole a murit subit pe data de 14 iulie 2010, în ziua în care ar fi trebuit să împlinească 43 de ani. Aceasta a fost găsită în casa ei, iar din ultimele cercetări făcute se spune că artista s-ar fi sinucis înghiţind un pesticid foarte toxic numit Carbofuran, la numai câteva minute după aceasta decedând. Cu câteva ore în urmă, Mădălina Manole părăsise studioul unde avusese ultimele repetiţii.
The source and more...

No comments:

Post a Comment